Hartstocht in Haastrecht

“Hartstocht in Haastrecht”, een openluchtspel bij de 6e Boezemmolen in Haastrecht rond de langste dag van het jaar, dat plaatsvond op 18, 19 en 29 juni 2015. Een openluchtspel dat zich afspeelt rond 1880 met als hoofdpersoon de belangrijkste vrouw van Haastrecht uit die tijd, Paulina le Fèvre de Montigny – Bisdom van Vliet. Als vrouw van de burgemeester drukte zij haar stempel op alles wat zich in Haastrecht afspeelde. Vlistenaar Fred Voorbergen schreef een stuk over de feodale bestuurders en religieuze tegenstellingen in Haastrecht. Maar ook over de liefde en humor van die tijd. Kortom een stuk voor jong en oud!

 

Aan dit evenement hebben totaal zo’n 100 vrijwilligers meegedaan. Spelers van de plaatselijke toneelverenigingen uit Haastrecht, Vlist en Stolwijk, de Vlister Zangers, dameskoor Vita Nova, zangschool ClearNotes, muziekvereniging Concordia, Harmonie Stolwijk en diverse muzikanten. Het geheel stond onder regie van Randy van Vliet.

 

Per optreden konden de 250 bezoekers van “Hartstocht in Haastrecht” volop genieten van toneel, zang, muziek en folklore, op speciaal gebouwde tribunes.

 

Bron: http://www.hartstochtinhaastrecht.nl

Datum
Categorie
Evenement in Beeld
Tags
Hartstocht in Haastrecht